Företaget

Vilka är Springwire?

Springwire är en av världens ledande fjäder- och pianotrådstillverkare. Vi producerar den världsledande LETAB-tråden som har de egenskaper som många av världens fjäderproducenter kräver.

All tillverkning sker efter högt ställda kvalitetskrav. Springwire var ett av de första företagen i Sverige som blev certifierade enligt SS-EN ISO 9001:2008. Detta är naturligtvis något som vi är mycket stolta över. På Springwire kombineras gammalt och nytt, traditioner och nytänkande, hantverkskunnande och modern teknik. Springwires skickliga och erfarna medarbetare ser till att du får den fjäder- eller pianotråd som bäst passar dina behov. Vi kan anpassa efter de flesta önskemål. Tråden tillverkas av speciellt utvalt råmaterial från marknadens bästa leverantörer.

Växer stadigt

Vi är effektiva, flexibla och har ett starkt engagemang i allt vi gör. Tack vare korta beslutsvägar, regelbundna och nära kontakter får kunderna personlig service och snabba lösningar på sina problem. Kvalitetssäkring, rätt hantering och säkra leveranser bidrar till att göra LETAB-tråden till en av de mest uppskattade på marknaden. Springwire växer stadigt och både produktion och omsättning har fördubblats sedan starten i början av 1900-talet. Vi ingår sedan 1991 i Berg Group.

Från harvpinnar till delar i skidbindningar

Dags att parkera

Hög hållfasthet i kombination med hög bearbetbarhet är viktigt vid tillverkning av exempelvis garageportfjädrar. Bakom en bra portfjäder står alltid en lika bra trådleverantör.

God natt och sov gott

Vissa saker ska tåla mycket under en lång tid. Möbeltråd från Springwire används till bland annat resårmadrasser och klarar det mesta.

God fiskelycka

Det är inte bara tur och skicklighet som ger fiskelycka, det hänger också på kroken. Springwire tillverkar även tråd till fiskekrokar.