Hitta hit

Mytomspunna Bergslagen

Lesjöfors ligger lite vid sidan av allfarvägarna - ett idealiskt ställe för personliga kontakter, spännande upplevelser och globala affärer.

Skogen, sjöarna, bergen och djuren - Lesjöfors ligger fantastiskt i mytomspunna Bergslagen. Här har jakt och fiske varit en viktig och naturlig del av människornas liv sedan urminnes tider.

Inlandsbanan vid Rämmen.

Hitta hit

Lesjöfors är en av de klassiska bruksorterna i Sverige med en 350-årig historia. Bruket ägdes egentligen bara av tre släkter, Pihl-Mullberg, Ekman och De Geer. Det var den dynamiske brukspatronen Gustaf Ekman som under 1800-talets första hälft förvandlade hammarsmedjan till stålverk. Han låg också bakom satsningen på färdiga och halvfärdiga produkter, t ex filar och ståltråd.

Visa karta

Från harvpinnar till delar i skidbindningar

Dags att parkera

Hög hållfasthet i kombination med hög bearbetbarhet är viktigt vid tillverkning av exempelvis garageportfjädrar. Bakom en bra portfjäder står alltid en lika bra trådleverantör.

God natt och sov gott

Vissa saker ska tåla mycket under en lång tid. Möbeltråd från Springwire används till bland annat resårmadrasser och klarar det mesta.

God fiskelycka

Det är inte bara tur och skicklighet som ger fiskelycka, det hänger också på kroken. Springwire tillverkar även tråd till fiskekrokar.